X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cele mai frecvente cauze ale ticurilor oculare

29 dec. 2019,, 04:32   Externe
8799 0

Ticurile nervoase, inclusiv cele oculare, reprezintă spasme involuntare și repetitive. În cazul ticurilor oculare, problema vizează mușchii pleoapelor și poate dura între cîteva secunde și 1-2 minute. Nu este exclus nici ca ticul să survină eratic, pe parcursul mai multor zile.

De cele mai multe ori, ticurile oculare afectează pleoapele inferioare, dar uneori și pleoapa superioară se poate contracta. În ambele situații, pacientul experimentează disconfort.

Nu uita, există numeroși factori care pot fi cauze ale ticurilor oculare. În articolul de azi ți le vom prezenta pe cele mai frecvente. Însă dacă ticurile persistă o perioadă lungă de timp, te sfătuim să consulți un medic.

1. Stresul, una dintre cele mai frecvente cauze ale ticurilor oculare

Stresul se numără printre principalele cauze ale ticurilor oculare. Din acest motiv, este esențial să îl combați pentru a trata spasmele experimentate.


Ce trebuie să fac?

Pentru a evita stresul, relaxează-te și dormi bine. Adoptă strategii pentru a ține sub control această stare emoțională, astfel încît să previi problemele asociate.

2. Lipsa de somn

Asemenea stresului, și lipsa de somn se numără printre cele mai frecvente cauze ale ticurile oculare. Deși poate părea inofensivă, aceasta este suficientă pentru a declanșa spasme la nivelul pleoapelor.

Ce trebuie să fac?

În acest caz, soluția este foarte simplă: rezervă-ți suficiente ore pentru odihnă. Este recomandat să obții cel puțin 8 ore de somn neîntrerupt în fiecare noapte.

3. Ochii uscați

Deseori ticurile oculare survin din cauza faptului că ochii sînt uscați. Această problemă este frecventă în rîndul persoanelor care petrec foarte mult timp în fața calculatorului sau poartă lentile de contact.

Ce trebuie să fac?

Dacă suferi de un tic ocular și observi că ai ochii uscați, aplică picături hidratante sau lacrimi artificiale pentru a ameliora simptomele.

4. Ochii obosiți

În cazul în care simți că ochii tăi sînt obosiți, este posibil să fii nevoit să îți schimbi ochelarii. Chiar și problemele oculare aparent minore pot avea anumite consecințe, deoarece ochii sînt suprasolicitați. Astfel, pleoapele pot începe să zvîcnească în mod subit.

Ce trebuie să fac?

Prima măsură pe care o poți lua dacă bănuiești că ai ochii obosiți este să consulți un medic oftalmolog. Totodată, și utilizarea excesivă a dispozitivelor electronice poate cauza probleme oculare.

Cînd vrei să utilizezi un dispozitiv electronic, nu uita să aplici regula celor 20 de minute. Mai exact, la fiecare 20 de minute, ia-ți ochii de pe ecranul dispozitivului și odihnește-i.

5. Un consum excesiv de cafeină

Ticurile oculare pot fi cauzate și de un consum excesiv de cafeină.

Ce trebuie să fac?

O modalitate bună de a evita această problemă este să îți reduci aportul de cafeină pentru 1-2 săptămîni, astfel încît să vezi dacă ticul dispare. De asemenea, nu uita că nu este niciodată bine să consumi prea multă cafeină, indiferent dacă suferi de ticuri oculare sau nu.

6. Băuturile alcoolice

Asemenea cafelei, un consum excesiv de băuturi alcoolice poate cauza ticuri oculare deranjante.

Ce trebuie să fac?

Te încurajăm să renunți la alcool pentru o anumită perioadă. Deoarece ticurile oculare pot fi cauzate de acest tip de băutură, vei observa o diferență cînd nu mai consumi alcool.

7. Dietele deficitare

Știi deja că ești ceea ce mănînci. Din acest motiv, ticurile oculare pot fi și consecința unei diete deficitare.

Ce trebuie să fac?

Anumite carențe de nutrienți (precum cea de magneziu) cauzează spasme involuntare. Așadar, adoptă o dietă echilibrată și un stil de viață mai sănătos. În acest mod, fiecare organ din corpul tău va funcționa mereu corect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?