COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Căldurile ridicate specifice verii sînt o adevărată provocare pentru organismul nostru.

Este foarte important să ne hidratăm corespunzător și să consumăm cît mai multe legume și mai ales fructe, transmite realitatea.net.

1. Harbuzul este cea mai bună alegere atunci cînd este cald, acesta hidratînd și oferind o substanță benefică numită licopen ce protejează pielea împotriva arsurilor solare și luptă împotriva cancerului. Pe lîngă licopen, harbuzul este o sursă bogată de vitaminele A și C, conține vitamina B6, beta-caroten, tiamina și potasiu.


2. Piersicile sînt o încîntare în timpul verii. Ele au o aromă minunată și un conținut ridicat de vitaminele A și C ce contribuie la sănătatea pielii. De asemenea, aceste fructe conțin antioxidanți și fibre, care îmbunătățesc digestia și sînt o sursă importantă de antioxidanți, betacaroten și de flavonoide, ce ajută la încetinirea procesului îmbătrînirii, reducînd riscul apariției anumitor tipuri de cancer și boli cardiovasculare. În plus, piersicile sînt un aliat de încredere în curele de slăbire ele avînd doar 60 de calorii.

3.Cine nu adoră cireșele cărnoase ce se găsesc pretutindeni la începutul verii? Pe lîngă faptul că sînt delicioase, ele au un nivel ridicat de antioxidanți: antocianide care sprijină activitatea antioxidanților și quercetină care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Acestea sînt, de asemenea, o sursă bună de fibre, potasiu, vitaminele A și C.

4. Caisele, cu aroma lor deosebită, sînt ușor de digerat, întrucît fibrele lor insolubile sînt parțial transformate în pectină, o fibră solubilă pe care intestinul o agreează. Ele oferă organismului cantități substanțiale de vitamina A sau betacaroten (între 1000 și 1500 ug/100g). În organism, acest antioxidant prețios este convertit în vitamina A, cea care ajută la menținerea sănătății pielii, a vederii pe timp de noapte și sprijină capacitatea naturală de apărare a organismului.

5. Zmeura este un fruct dulce, răcoros și foarte parfumat ce este bogat în fibre, dintre care unele sînt solubile, sub forma de pectină, fiind o sursă excelentă de vitamina C. Culoarea roșie a zmeurei este oferită de nivelul crescut de antociani (antioxidanți).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load