COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceaiul verde poate salva de boli incurabile - oamenii de știință

Ceaiul verde poate salva de boli incurabile - oamenii de știință

Substanța, care se conţine în frunzele ceaiului verde, are un efect pozitiv în lupta împotriva unui microorganism periculos.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Surrey, Anglia, au constatat că ceaiul verde poate ajuta la combaterea bolilor mortale. Despre aceasta scrie ediţia MedicalXpress.

S-a dovedit că epigallocatechinul antioxidant natural conținut în ceaiul verde este eficient în combaterea infecțiilor rezistente la antibiotice.

Epigallocatechinul contribuie la refacerea activității medicamentului antibacterian aztreonam. Este utilizat pentru tratarea infecțiilor cauzate de microorganismul Pseudomonas aeruginosa.


Oamenii de știință au descoperit că, împreună, antioxidantul și antibioticul au un efect pozitiv mult mai mare decît ambele substanțe separat.

Specialiștii au efectuat teste corespunzătoare pe culturi bacteriene și larve ale moliei mari de ceară. S-a dovedit că epigallocatechinul îmbunătățește absorbția antibioticului de către microorganismul patogen, reducînd rezistența acestuia la medicament.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load