COVID-19 în MOLDOVA

Cea mai veche rasă de cîini din lume, despre care se credea că e dispărută, a reapărut (VIDEO)

Cea mai veche rasă de cîini din lume, despre care se credea că e dispărută, a reapărut (VIDEO)

Rasa antică a cîinelui cîntăreț de Noua Guinee, care scoate un sunet unic, un „urlet de lup cu tonuri de cîntec de balenă”, a reapărut în Indonezia, după ce s-a crezut că a dispărut acum 50 de ani, transmite stirileprotv.ro.

Cîinele cîntăreț de Noua Guinee este considerat a fi cea mai veche și mai rară rasă de cîine din lume, care mai exista doar în captivitate, după ce a dispărut acum 50 de ani, scrie Daily Mail.

A reapărut însă recent în Indonezia, cercetătorii confirmînd pe baza analizelor ADN că exemplarele văzute încă din 2016 fac parte din această rasă unică.


Câinele cîntăreț din Noua Guinee a fost studiat pentru prima dată în 1897 și a devenit cunoscut pentru sunetele unice pe care le scoate, pe care experții o descriu ca „urlet de lup cu tonuri de cîntec de balenă”.

În prezent, nu trăiesc mai mult de 300 de exemplare în captivitate, iar în sălbăticie se credea a fi dispărut încă din anii 1970, în condițiile în care rasa și-a pierdut o mare parte din structura genetică din cauza consangvinității extinse.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load