TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cea mai veche fosilă a unui pingiun

Cea mai veche fosilă a unui pingiun

Recent a fost prezentată descoperirea fosilei unui pinguin gigant, cu o lungime a corpului de 150 de centimetri. În urma analizelor, cercetătorii susţin că are o vechime de aproximativ 61 de milioane de ani.

Fosilele au fost descoperite în zona răului Waipara din Noua Zeelandă, zonă cunoscută pentru abundenţa de fosile îngropate în nisip la patru milioane de ani de la dispariţia dinozaurilor. „Am descoperit în zonă scheletul pinguinului din specia Waimanu care este cel mai vechi schelet al unui pinguin, cunoscut de cercetători”, a declarat Dr. Gerald Mayr, din cadrul Institutului de Cercetare Senckenberg din Frankfurt.

Împreună cu colegii săi de la Muzeul Canterbury din Noua Zeelandă, Mayr a descris noua fosilă de pinguin descoperită în zonă. „Diferenţele comparabile cu alte rămăşiţe de pinguin din aceeaşi perioadă geologică fac ca această fosilă să fie extrem de specială. Oasele membrelor inferioare pe care le-am analizat relevă că, în timpul vieţii, pinguinul a fost extrem de mare faţă de rudele sale. De asemenea, animalul aparţine unei specii mult mai apropiată de pinguinii care au trăit în vremuri mult mai îndepărtate”, spune ornitologul din Frankfurt.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load