Cazul Șor stiri: 599

Cea mai mare fabrică de îngrășăminte din Țările Baltice a oprit producția

1 sep. 2022,, 14:00   Diverse
2437 0

Cea mai mare fabrică de îngrășăminte din Țările Baltice, Achema, din orașul lituanian Jonava, a oprit procesul de producție. Despre acest lucru a anunțat serviciul de presă al întreprinderii.

Se relatează că această decizie a fost luată din cauza unei creșteri record a prețului gazelor naturale, care este principala materie primă în producția de îngrășăminte cu azot. „Îngrășămintele pe care le producem devin necompetitive în comparație cu produsele producătorilor americani și ruși”, a spus fabrica.

În ultimele zile, cele mai mari companii din alte țări, inclusiv Polonia și Germania, au anunțat și o scădere a producției sau închiderea fabricilor. În plus, Fertiglobe, cel mai mare producător de îngrășăminte din Orientul Mijlociu, a avertizat cu privire la amenințările continue la adresa pieței globale. Ea crede că situația va rămîne tensionată din cauza creșterii prețurilor la gaze.

Pe 31 august, costul gazului în Europa a scăzut sub 2.450 de dolari per mia de metri cubi. Este cu o mie de dolari mai ieftin decît la sfîrșitul săptămînii trecute. Costul combustibilului este în scădere, în ciuda închiderii gazoductului Nord Stream și a reducerii livrărilor de gaz către Franța și Italia de la Gazprom.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?