X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Ce va discuta Blinken în cadrul vizitei sale în China

1 feb. 11:00   Diverse
995 0

În timpul vizitei sale viitoare în China, Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, intenționează să discute cu conducerea Chinei problemele legate de reluarea activității unor mecanisme bilaterale, precum și situația din jurul Ucrainei.

Despre acest lucru a declarat coordonatorul pentru comunicații strategice din cadrul Consiliului Național pentru Securitate al Casei Albe, John Kirby, la un briefing regulat pentru jurnaliști.

Potrivit acestuia, în timpul acestei vizite, "o mare atenție" va fi acordată "rezultatelor întîlnirii" președintelui american, Joe Biden, și președintelui chinez, Xi Jinping, la Bali în noiembrie 2022. "Unul dintre rezultate a fost că liderii au convenit să se întîlnească cu consilierii lor pentru a înțelege dacă există mecanisme bilaterale care pot fi restabilite sau <...> activate", a explicat Kirby.

Reprezentantul Casei Albe a menționat că în consultări cu partea chineză Blinkin intenționează să pună în discuție "multe alte întrebări". Potrivit lui Kirby, războiul din Ucraina va fi "printre aceste întrebări".

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?