Criza energetică stiri: 1484
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Ce spun vecinii despre atacatorul de la școala din Ijevsk

27 sep. 13:15   Diverse
1750 0

Artem Kazanțev, care a organizat atacul armat la școala Nr. 88 din Ijevsk, era o persoană închisă, purta întotdeauna pe cap o glugă și nu se saluta niciodată, au declarat vecinii săi pentru RIA Novosti.

"Nu-l cunosc bine. Purta întotdeauna haine negre cu glugă, nu ne saluta niciodată, era foarte rezervat. Locuia cu familia, mama, bunica. Condițiile lor de trai erau foarte bune", a declarat un bărbat care a cerut anonimatul.

Un alt locatar, care s-a prezentat Alexei, a spus că Kazanțev purta glugă chiar și pe vremea caldă de vară, iar cînd ieșea din casă, cobora întotdeauna capul, ca să nu i se vadă fața.

"Nu se saluta, nu comunica. El locuia împreună cu bunica și mama. Pe mama <...> o cheamă Alla. Pe bunica nici nu știu cum o cheamă, dar practica în fiecare dimineață mersul scandinav, mergea în jurul stadionului cu bastoanele", își amintește Alexei.

Rudele au plecat probabil cu forțele de ordine, a adăugat bărbatul. El a explicat că ieri au venit ofițerii FSB și se pare că i-au luat.


Vecinul a mai spus că știa de la bunica sa despre diagnosticul de schizofrenie al lui Kazanțev.

"Nu ieșea cu fetele, nu avea prieteni, era mereu singur. <...> Faptul că nu lucra cu un astfel de diagnostic este sigur. < ... > A apărut întrebarea, eu îmi plimbam cîinele dimineața, iar el la ora șase dimineața deja ieșea, trecea pe lîngă școală de-a lungul străzii Maiskaia. < ... > Și seara tîrziu se întorcea", a concluzionat Alexei.

Un alt vecin a confirmat pentru RIA Novosti că Kazanțev era o persoană închisă în sine.

"Nu era comunicativ, dar s-a întîmplat să schimbăm cîteva cuvinte obișnuite, nimic deosebit. Nu mergea la petreceri", a spus un locatar.

În ajun, în școala Nr. 88 din Ijevsk, fostul elev al școlii Artem Kazanțev, născut în 1988, a deschis focul și apoi s-a sinucis. După cum a declarat reporterilor șeful Udmurtiei, Alexandr Brecealov, bărbatul se afla la evidență la spitalul neurologic. Victime ale crimei au devenit 17 persoane, dintre care 11 copii, zeci de persoane au fost rănite. În republică a fost declarată zi de doliu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав