Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ce simbolizează crinii și cui e bine să dăruiești această floare

9 mar. 2022,, 03:02   Externe
11999 0

Dintotdeauna, oamenii au apreciat frumosul, inocența, puritatea şi eleganţa. Iar crinul este floarea care îmbină perfect toate aceste caracteristici.

Frumoși și cu o mireasmă inconfundabilă, crinii se numără printre cele mai apreciate flori din grădină și pot fi, totodată, o atenție specială pentru femei. Dar hai să aflăm, în detaliu, ce simbolizează crinii și cui este bine să îi oferi o astfel de floare, transmite stiridinlume.ro.

Ce simbolizează crinii

Crinul, Lilium, este o plantă bulboasă, perenă, care face parte din familia Liliaceae. Originar din zona balcanică și Asia Mică, acesta a pătruns în Europa ca floare regală, simbol al suveranității. Cunoscut şi foarte preţuit încă din Antichitate, cînd era destinat zeiţei frumuseţii, acesta este o plantă de grădină apreciată şi în zilele noastre, pentru mirosul inconfundabil și aspectul deosebit.

Crinul are o tulpină între 80 şi 200 cm înălțime, şi o floare mare, alcătuită din trei petale şi trei sepale. Numără peste 80 de hibrizi, cu forme şi culori dintre cele mai diverse, deci şi cu semnificaţii diferite. Printre cel mai cunoscut și elegant este, evident, crinul alb, care reflectă blîndeţe și delicatețe. Există, însă, şi crini galbeni, galbeni cu puncte negre, portocalii, roz şi roşii. Hai să aflăm împreună ce simbolizează și crinii aceștia:

  • Crin galben – falsitate, dar şi distracţie
  • Crin portocaliu – modestie
  • Crin roşu – pasiune amoroasă, foc
  • Crin roz – vanitate

Ce simbolizează crinii – istorie şi semnificaţii

Puţini ştiu că floarea de crin este un simbol al căsătoriei, de aceea un astfel de cadou floral este ideal pentru o asemenea de ocazie. Folosirea crinului în aranjamentul de nuntă este o tradiţie ce aparţine Greciei antice, fiind decorat inclusiv coridorul nupţial al tinerilor miri.

Crinul alb este simbolul purităţii, nu numai prin prisma legendelor şi istoriei create în jurul acestei flori, ci şi datorită compoziţiei ei. Tulpina dreaptă a crinului nu se poate îndoi, ci se poate rupe doar, precum spune și zicala „se rupe, dar nu se îndoaie”, despre oamenii mîndri şi orgolioşi. De altfel, una dintre principalele semnificaţii ale crinului este mîndria, adăugată nobleţei.

În epocile trecute, crinul era dăruit oamenilor cu statut, nobililor şi suveranilor tocmai ca simbol al încrederii şi al iubirii necondiţionate. În limbajul florilor, crinul are şi un mesaj religios foarte puternic. Acesta simbolizează puritate şi neîntinare. Este un simbol al Fecioarei Maria, dar şi al altor sfinţi, precum ar fi Arhanghelul Gavril şi Sfîntul Antonie.

Legenda Crinilor

Ce simbolizeaza crinii şi care este legenda acestor plante. Se spune că trăia pe vremuri o vrăjitoare extrem de rea şi de puternică. Tot ceea ce aceasta atingea se prefăcea în stană de piatră, înafară de copii, care se transformau în flori. Pe acea vreme, trăiau doi copii, frate şi soră, orfani de părinţi şi care plecaseră în lumea largă pentru a-şi găsi o familie.

Ajunși la castelul vrăjitoarei şi, apropiindu-se prea mult, fata a fost prefăcută într-o floare. Dorind să îți salvese sora, băiatul a cerut ajutorul Zînei Florilor, care i-a dat o floare care să îl ajute să o salveze. Se spune că orice obiect fermecta atins cu această floare scăpa de sub vrajă. Astfel, Ccu ajutorul acestei flori, băiatul a reușit să își salvese sora. Deși cei doi au încercat să fugi apoi, au fost prinşi de vrăjitoare, care i-a preschimbat în doi crini albi, de care nu se putea apropia nimeni din cauza mirosului extrem de puternic.

1
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?