Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Ce secrete ascund cei mai fericiți oameni din lume

7 sep. 2020,, 22:33   Diverse
6321

Toți oamenii sînt diferiți unul față de altul, însă, un lucru este comun și anume dorința de a fi fericit.

Cu toate acestea, nu oricine reușește să se bucure de o liniște sufletească deplină. Se pare că sînt unele secrete care trebuie luate în considerare dacă vrei cu adevărat o viață fericită și împlinită.

Printre țările desemnate ca avînd cei mai fericiți locuitori sînt: Finlanda, Norvegia şi Danemarca. Cercetătorii au ajuns la concluzia că alegerea obiceiurilor oamenilor de aici stau la baza nivelului satisfacţiei lor.

Chiar dacă fiecare avem idei diferite față de calea spre fericire, există o serie de obiceiuri pe care locuitorii din cele mai fericite ţări ale lumii le-au adoptat de-a lungul timpului și care sînt recomandate și de psihologi:

Psihologul Jennifer Sweeton spune că o evadare de la rutină și o vacanță ne permite să petrecem timpul mai frumos cu familia. Acesta este un obicei care ajută oamenii să evadeze din cotidianul zilnic pentru a se reconecta cu hobby-urile şi interesele lor.


Cei mai fericiți oameni fac acest lucru mai mereu, fără să se gîndească prea mult la efortul fizic, știind că mișcarea aduce multe beneficii, inclusiv reducerea riscului apariţiei depresiei şi a simptomelor de anxietate.

„Nu este neobişnuit ca oamenii din ţările nordice să meargă cu bicicleta la serviciu”, susține Sweeton.

Urmează o dietă mediteraneană

Cei din „țările fericite” acordă o mare importanță alimentației. Pentru aceștia dieta este esențială pentru sănătatea nu doar fizică, dar și mintală. Peştele, nucile şi uleiul de măsline îmbunătăţesc starea de spirit şi previn boala Alzheimer.

Stabilesc un echilibru între muncă şi viaţa personală

Este important să știm că o pauză de la job este mai mult decît benefică, ea este obligatorie. Oamenii fericiți îşi fac întotdeauna timp pentru hobby-urile care îi bucură. Majoritatea oamenilor spun că timpul petrecut cu familia şi prietenii, sportul şi timpul alocat hobby-urilor sînt lucrurile importante care le-au adus fericirea.

Chiar dacă este greu să ne împărțim timpul eficient, trebuie să învățăm că este esenţial pentru bunăstarea noastră. În timpul liber, faceţi lucrurile care vă relaxează şi vă încarcă bateriile pentru a doua zi.

Încrederea în prieteni

„Încrederea în bunătatea şi fidelitatea celorlalţi încurajează relaţiile sociale, fiind un factor care întăreşte susţinerea socială şi nivelul de fericire”, ne sugerează Sweeton.

Îşi petrec timpul cu prietenii şi familia

Fie că este vorba de simple întîlniri, statul la o cafea sau plăcerea de a pregăti împreună cina, timpul petrecut cu familia şi prietenii ar trebuie să reprezinte o prioritate, scrie adevărul.ro.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав