COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se va întîmpla dacă copilul va înghiți o baterie-pilulă

Ce se va întîmpla dacă copilul va înghiți o baterie-pilulă

În comunitatea CPR Kids din Facebook a apărut o fotografie a efectelor bateriilor-pastilelor asupra mucoasei. Ca exemplu a fost folosit fileul de pui.

"Pilulele" sînt adesea folosite în jucăriile pentru copii. După mărimea și forma sa, o astfel de baterie poate aminti de o bomboană. Dacă copilul o înghite întîmplător, consecințele grave nu se vor lăsa mult așteptate.

Sarah, care lucrează ca asistentă medicală într-o ambulanță, a cumpărat un filet de pui și a pus o baterie în el timp de 4 ore, stabilind periodic ce se întîmplă cu carnea. Primele semne ale impactului distructiv au apărut deja după o jumătate de oră.


O baterie miniaturală poate provoca arsuri chimice și termice dacă nimerește în esofag sau în căile respiratorii al copilului. Iar în caz de lipire, "pilula" poate provoca chiar sîngerări fatale. De aceea, producătorii de jucării încearcă să facă compartimentul pentru baterii inaccesibil copiilor, prin fixarea capacului cu șuruburi cu capete non-standard.

Dacă copilul dumneavoastră a înghițit o baterie, nu încercați să provocați vomitări, nu dați să mănînce și să bea. El ar trebui să fie dus la spital cît mai curînd posibil.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load