Ce se întîmplă dacă mănînci zilnic mămăligă

Ce se întîmplă dacă mănînci zilnic mămăligă

Mămăliga este un aliment consumat frecvent de moldoveni, dar puțini sînt cei care știu ce se întîmplă în corp după ce o mănînci.

Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați (85 – 90%), contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. 

Acesta are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice, fiind utilizat în primul rînd ca aliment (cereală) și apoi ca plantă medicinală. 

Acesta luptă stresului, fiind bogat în vitaminele din grupa B, care are acționează asupra funcționarii sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.

Prin conținutul de vitamina E, ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducînd astfel riscul de ateroscleroza și, implicit, de infarct. Ajută și la procesul de reînnoire al celulelor.

Atenție la ce cumperi! Orezul de plastic este un adevărat pericol pentru sănătate!

Porumbul fiert conține și potasiu, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și a inimii.

Gastrita hiperacidă și ulcerul sînt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pîine, căci mălaiul reduce aciditatea și are o acțiune calmantă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load