Ce se întîmplă dacă cineva deschide uşa unui avion în zbor

Ce se întîmplă dacă cineva deschide uşa unui avion în zbor

„Dacă cineva deschide ușa aeronavei în timpul zborului?” Cu siguranță, cineva dintre voi a avut această idee, împreună cu alte întrebări ale  pasagerilor (la ele deja a răspuns pilotul).


Nu vă îngrijorați - vă vom spune de ce acest lucru este aproape imposibil, și ce se va întîmpla dacă totuși ușa se va deschide.


În ciuda faptului că, potrivit statisticilor, călătoria cu avionul este mai sigură decît cu mașina, mulți oameni încă se tem să zboare. Adesea, teama de a zbura este o teamă de ceva necunoscut, ea poate fi ușor redusă dacă încercați să aflați mai multe despre ceea ce se poate întîmpla și nu se poate întîmpla la bord.


Poate să se deschidă ușa avionului în timpul zborului?Acum toți aerofobii pot respira liniștit. Sau aproape liniștit. Este practic imposibil să se deschidă ușa de urgență a unui avion în zbor, deoarece presiunea internă este mult mai mare decît presiunea atmosferică externă. Prin urmare, pentru a deschide ușa unui avion în timpul zborului este nevoie de o putere fizică considerabilă, pe care o posedă numai voinicii din povești.


Dar dacă ușa totuși se deschide?Se presupune că în cazul în care ușa totuși se deschide, atunci, în primul rînd, va scădea foarte mult presiunea. În fața Dvs. va cădea o mască de oxigen și veți avea aproximativ 15 secunde pentru a o pune și a respira. Iar pasagerii care vor ignora recomandările însoțitorilor de zbor de a cupla centura nici nu vor reuși să se atingă de  mască: atît de repede ei vor ajunge în afara navei.


Vor reuși piloții să facă ceva?Deoarece măștile de oxigen nu sînt eterne, sarcina piloților este să coboare cît mai repede la altitudinea de 3 000 m, astfel încît pasagerii să poată respira fără ele. Ei au șansa să reușească să facă acest lucru deoarece măștile lor de oxigen sînt prevăzute pentru mai mult timp. Dar, în ciuda acestui fapt, piloții vor trebui să se grăbească, deoarece aeronava, cel mai probabil, va începe să se prăbușească.


Există încă vreo garanție că ușa nu se va deschide?Repet, deschiderea ușii avionului în timpul zborului este ireală chiar și pentru un grup de oameni, dar pentru cei mai neliniștiți avem încă o dovadă. Un dispozitiv special numit  „lama lui Cooper” care împiedică  deschiderea ieșirii in timpul zborului. Deci, acum puteți respira cu ușurință.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load