X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce să mănînci ca să previi căderea părului

13 iun. 2022,, 02:01   Externe
3476 1

Află ce ar fi bine să mănînci ca să previi căderea părului! Include aceste alimente în dietă ca să ai un păr strălucitor și sănătos!

Poate crezi că un șampon potrivit, o mască hidratantă sau o nouă coafură pot să te ajute să împiedici căderea părului. Potrivit celebrului Dr. Oz, aceste lucruri pot să te ajute în mică măsură, în schimb contează mult mai mult ce mănînci. O dietă bogată în proteine și grăsimi sănătoase constituie unul dintre cele mai bune remedii pentru a preveni căderea părului.

Ce să mănînci ca să previi căderea părului? Recomandările specialistului

În emisiunea sa ”The Dr.Oz Show”, celebrul moderator recomandă o listă cu alimentele pe care trebuie să le consumi dacă vrei să previi căderea părului și să ai o podoabă capilară sănătoasă. Iată care sînt aceste alimente:


1. Somon

Furnizează corpului o cantitate foarte mare de grăsimi omega-3, precum și proteine care întăresc firul de păr și îl hrănesc de la rădăcină. Acizii grași omega-3 hidratează scalpul, reduc reacțiile inflamatorii și împiedică uscarea excesivă a părului. Potrivit specialistului, ar fi bine să consumi somon de 2-3 ori pe săptămînă.

2. Ouă

Sunt considerate printre cele mai bune surse de nutrienți. Ouăle furnizează proteine, fier, omega-3 și zinc, o mulțime de nutrienți care sînt esențiali pentru sănătatea părului.

Dacă mai adăugăm și faptul că ouăle sînt o sursă excelentă de biotină care este cel mai important nutrient pentru un păr sănătos, atunci cred că ai toate motivele să le incluzi în alimentația ta. Specialistul susține că trebuie să consumi oul integral, deoarece în gălbenuș se găsește cantitatea cea mai mare de biotină.

3. Avocado

Un alt aliment cu efecte benefice asupra părului este avocado, o sursă excelentă de grăsimi sănătoase. Aceste grăsimi bune păstrează strălucirea părului și întăresc firul, prevenind căderea. Avocado amestecat cu puțin ulei de cocos se transformă într-o mască nutritivă pe care o poți aplica săptămînal pe păr.

4. Spanac

Trebuie să îl incluzi în alimentația zilnică, deoarece frunzele proaspete de spanac furnizează clorofilă care curăță sîngele, precum și nutrienți importanți pentru sănătatea părului.

5. Migdale

Au o cantitate mare de grăsimi omega-3 și proteine, o combinație excelentă care ajută la menținerea unui păr sănătos și la prevenirea căderii lui.

Dacă mănînci migdale vei furniza părului vitamina E și biotină, elemente care întăresc firul de păr și previn căderea lui.

6. Cartofi dulci

Sunt recomandați în locul cartofilor obișnuiți, deoarece au multă vitamina C care este importantă pentru producția de colagen.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?