TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce riști să pățești dacă traversezi o gaură neagră

Ce riști să pățești dacă traversezi o gaură neagră

Considerat unul dintre cele mai misterioase obiecte din Univers, o gaură neagră ar putea funcționa diferit decît știam pînă acum.


Dacă ar fi să te iei numai după numele său, o gaură neagră nu pare nici pe departe un loc primitor. Ba dimpotrivă. Potrivit teoriilor cercetătorilor, o călătorie în interiorul acesteia ar fi fatală. Astfel, dacă ai merge suficient de adînc în interiorul său, gratvitația ar deveni atît de puternică încît ar ajunge să te ucidă.


Totuși, o altă teorie susține că o călătorie într-o gaură neagră ar putea fi mult mai interesantă decît se credea inițial. Acestea ar putea permite o călătorie în hiperspațiu prin care ai putea ajunge într-o parte îndepărtată a Căii Lactee sau chiar într-o cu totul altă galaxie.


În centrul lor, găurile negre au o anumită zonă numită singularitate gravitațională. În acest punct absoarbe orice întîlnește în cale. Pentru o perioadă lungă de timp, cercetătorii au crezut că orice corp care ar fi ajuns aici ar fi fost distrus.


Cercetări adiționale ale anilor ‘90 au arătat că o gaură neagră ar avea o a doua singularitate a cărei forțe gravitaționale nu ar fi suficient de puternică să te ucidă în proces. Totuși, supraviețuirea traversării unei găuri negreu ar fi posibilă doar în acelea care prezintă și acest tip de singularitate.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load