COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce produse pot înlocui ouăle de găină

Există diferite motive pentru excluderea ouălor din dietă: respectarea postului, alergie, dietă, vegetarianism. Iar uneori, ae putea pur și simplu să nu existe ouă în frigider la momentul potrivit.

Dar se pare că există o modalitate de a înlocui ouăle fără a pierde calitatea și gustul produselor de patiserie, a declarat autorul cărților de culinărie, food-fotograful, Alia Samohina, într-un interviu pentru Radio Sputnik. De exemplu, puteți face un ou de in, transmite ria.ru.

"O lingură plină de in este echivalentă cu un ou. Peste făina de in sau semințele de in măcinate într-o rîșniță de cafea se toarnă apă caldă sau fierbinte în raport de 1:3, totul se amestecă, se infuzează timp de cinci minute, se obține o masă densă, care se adaugă în aluat. Gustul nu se va neschimba, cu excepția faptului că cineva poate nu iubește inul și îl poate simți peste tot", a menționat în cadrul unei discuții cu Radio Sputnik, Alia Samohina.

De asemenea, în prăjituri nu se va simți piureul de mere.

"Un ou este echivalent cu 50 de grame de piure de mere. Nu se simte în prăjituri, spre deosebire de bananele. Puteți lua, de asemenea, piureu de dovleac. Puteți folosi uneori pur și simplu praf de copt, adăugați mai puțin lichid, acest lucru la fel dă un rezultat", sfătuiește bucătarul.


Un alt înlocuitor posibil este pasta de nuci.

"Pasta de caju, de arahide, migdale dau un rezultat de densitate, cu ele puteți găti fără ouă. Cu toate acestea, pasta de nuci va crește conținutul caloric al produsului final", a menționat Alia Samohina.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load