Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce minuni poate face pentru organism mersul la mare

24 mai. 2020,, 19:00   Externe
4475 0

Mersul la mare. Talasoterapia care include aplicarea în scopuri terapeutice a tuturor elementelor ce ţin de mare, respectiv apă, soare, nămol, briză are multiple beneficii pentru piele, sterilizează şi cicatrizează rănile, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi reduce inflamaţia articulaţiilor, este deosebit de eficientă în prevenirea şi tratarea afecţiunilor respiratorii, a rinitelor, sinuzitelor şi chiar astmului, în special în cazul celor mici.

Tratamente externe cu apă de mare

• Candida genitală – se vindecă foarte rapid, dacă se fac irigaţii vaginale (la femei) şi spălături ale zonei balano-prepuţiale (la bărbaţi), cu apă de mare, de două-trei ori pe zi. Apa de mare este foarte bogată în iod, în sare, în alte substanţe cu efect antifungic, care echilibrează flora genitală.

• Boala piciorului de atlet – băile îndelungate de picioare în apa mării şi mersul desculţ pe nisip fac adesea să se vindece ca prin farmec această infecţie ce proliferează în mediul anaerob din încălţăminte, scrie doctorulzilei.ro.

• Acneea – se retrage în urma băilor în mare şi a expunerii repetate la soare (dar nu la ore de insolaţie maximă şi nu pentru perioade foarte lungi de timp), dacă este foarte bine respectată şi igiena. Apa de mare are efecte reglatoare endocrine, ajutînd la eliminarea din rădăcină a acestei afecţiuni, scrie formula-as.ro. Apoi, apa de mare are efect antiinflamator şi, împreună cu nisipul, curăţă pielea şi desfundă porii, reglează secreţia de sebum.


• Pitiriazisul, psoriazisul şi eczemele uscate, cura ducînd la dispariţia pruritului, la uscarea veziculelor şi eliminarea placardelor, elemente ce caracterizează aceste boli.

• Alergia cutanată – se ameliorează în timpul curei marine, în primul rînd datorită apei şi a aerosolilor marini, care au efect uşor imunosupresor şi diminuează intensitatea reacţiilor alergice. În eczemele alergice, apa are şi efect antiinflamator direct. Baia în mare, spălările feţei cu apă de mare şi tratamentul cu aerosoli sînt recomandate şi în conjunctivita alergică.

• Rinita cronică (alergică şi infecţioasă) – se ia apa de mare în pumn, se duce în dreptul uneia dintre nări (cealaltă fiind obturată cu degetul) şi se aspiră (se trage pe nas) cu putere, de mai multe ori, pînă se obţine o drenare şi o curăţare satisfăcătoare. Se repetă procedeul şi cu cealaltă nară. Un tratament durează minimum 12 zile.

• Zgîrieturi, răni superficiale – simpla baie în mare este de natură să reducă timpul de vindecare de 2-3 ori, precum şi să împiedice eventualele infecţii sau cicatrizările inestetice.

• Gingivite, stomatite – se fac de 2-3 ore pe zi clătiri ale gurii cu apă de mare, care apoi se scuipă integral (nu se înghite). Are efect puternic anti-infecţioase şi, în plus, ajută la refacerea epiteliilor lezate, fiind printre puţinele remedii care au această acţiune regenerativă.

Mersul la mare

Talasoterapia, eficientă pentru:

– Întărirea sistemului imunitar.

– Lipsa poftei de mîncare.

– Baia de nisip cald, recunoscută ca terapie în Franţa şi Italia, combate retenţia de apă din organism, atenuează durerile reumatice, elimină toxinele şi creşte rezistenţa la infecţii.

– Stări depressive.

– Persoanele care suferă de hipotiroidie, insuficienţă ovariană, reumatism, tuberculoză osoasă, boli de piele e bine să-şi petreacă vacanţa la mare. Atent folosite ca durată şi moment al zilei, ultravioletele previn osteoporoza, depresia, insomnia, meteosensibilitatea, atenuează simptomele bolilor autoimune.

– Anumite boli endocrine, precum hipertiroidismul.

– Îmbunătăţirea calităţii somnului.

– Îmbunătăţirea funcţiilor cardiace.

– Îmbunătaţirea metabolismului şi, implicit, slăbire.

– Componentele apei de mare (magneziul, potasiul, calciul, diferiţi sulfaţi şi sodiul) sînt absorbite de pori şi revigorează corpul obosit.

– Cura heliomarină are indicaţii majore în bolile reumatice inflamatorii cronice şi mai ales în poliartrita cronică evolutivă, ce afectează mai ales articulaţiile mici ale mîinilor şi picioarelor, precum şi aşa-numita spondilită anchilopoetică, boală ce se caracterizează prin anchilozarea coloanei vertebrale şi prin incubarea ei progresivă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?