Ce faci dacă ai băut prea multă cafea într-o singură zi

Ce faci dacă ai băut prea multă cafea într-o singură zi

Orice om își începe ziua cu o cană de cafea, acasă. Apoi, dacă ajunge la birou, mai bea o cafea cu colegii.


Dacă munca este grea și stresantă, oamenii apelează mereu la cafea pentru a își stimula organismul. Și forța de muncă, evident. Dar ce faci cînd ai o supradoză de cafea în organism?


Supradoză de cafea: semne


Cafeaua stimulează sistemul nervos central și te face alert. Stimulează și eliberarea de adrenalină și crește ritmul cardiac. E benefică în cantități mici. Dacă e consumată în cantități mari, crează stări de nelinişte, anxietate, nervozitate, pînă la probleme de sănătate majore.


Oamenii trebuie să consume 400 de miligrame pe zi. Dacă se depășește, se instalează starea de rău. Nu trebuie să bei mai mult de 4 cești pe zi. Dacă depăşeşti această cantitate, e posibil să ai o oboseală accentuată, dureri de cap, stări de greaţă, palpitaţii.


Supradoză de cafea: cum îți dai seama că o ai


Trebuie să mergi la un medic dacă prezinţi oricare dintre aceste simptome de supradoză. Doar ei pot trata cazurile extreme:


Confuzie


Respiraţie dificilă


Dureri în piept


Vărsături


Bătăi ale inimii neregulate şi foarte rapide


Convulsii


O supradoză de cafea poate dura și 9 ore jumătate. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să bei multă apă. Va ajuta să elimini cofeina din organism mai repede. Apoi încearcă să faci sport. Se accelerează metabolismul și scade doza din organism. E indicat să consumi și alimente ce conțin potasiu sau magneziu, cum ar fi bananele.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load