X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ce este copacul vieții și care e semnificația acestuia

3 apr. 2021,, 23:02   Externe
9444 0

Copacul vieții este un simbol ce se utilizează des în artă, literatură, religie, pentru a ilustra interconectivitatea noastră cu Universul. Iată tot ce trebuie să știi despre simbolul nemuririi și al vindecării sufletului.

Ce este copacul vieții

Copacul vieții apare în diverse culturi și sub diferite nume, precum Pomul Vieții sau Arborele cosmic. Însă, inficerent de denumirea sa, caracteristicile sînt aceleași. Copacul vieții este un simbol al conectării noastre cu tot ceea ce ne înconjoară și ne reamintește că sănătatea și fericirea noastră depind foarte mult și de sănătatea și fericirea celor din jurul nostru. Pomul vieții simbolizează înțelepciunea divină, o relație neîntreruptă între lumea pămîntească și cea din Ceruri. Așa cum Arborele are rădăcini adînc înfipte în pămînt, la fel și noi oamenii ne tragem seva și puterea din familia noastră, din străbuni, transmite stiridinlume.ro.

Frunzele acestuia reprezintă unicitatea creațiilor de pe pămînt, inclusiv oamenii. Asemeni frunzelor unui copac, și noi sîntem diferiți, avem culori și texturi diferite. Iar Pomul cosmic ne arată că putem conviețui toti, în pace, indiferent de cît de mari ar fi aceste diferențe.

Ramurile pomului vieții simbolizează nevoia umană de exprimare prin artă, știință, spiritualitate. Așa cum pomul își întinde ramurile, așa și oamenii își întind brațele spre a îmbrățișa. De aici vine și simbolistica potențialului uman de a fi într-o continuă dezvoltare, cunoaștere, de a deveni mereu mai bun. Trunchiul simbolizează puterea, locul în care ne putem întoarce pentru a ne aminti cine sîntem, iar rădăcinile simbolizează locul din care ne tragem.


Copacul vieții. Simboluri

Așa cum copacii susțin respirația, pomul vieții susține inspirația. Copacul vieții înseamnă vindecare spirituală și emoțională, înseamnă hrană, locul care ne hrănește din punct de vedere spiritual. Rădăcinile și ramurile sale reprezintă strînsa legătură dintre Mama Pămînt și Tatăl Soare care ne oferă suport, hrană și informație. Copacul are toate elementele esențiale: apă, aer, foc, pămînt, care au putere de vindecare, purificare, rejuvenare și sustenabilitate.

Conform tradiției creștine, Copacul Vieții este Crucea Răstignirii lui Iisus Hristos. Crucea, lucrată din lemnul arborelui binelui și al răului, se substituie arborelui cosmic. Pomul vieții este asociat cu manifestarea divina. Iisus Însuși este Pomul Vieții, leacul bolii păcatului și morții. La începutul Facerii este descrisă creația lumii vegetale: „Și a făcut Domnul Dumnezeu să răsară din pămînt tot soiul de pomi plăcuți la vedere și cu roade bune de mîncat; iar în mijlocul Raiului era pomul vieții și pomul cunoașterii binelui și răului”.

De vreme ce Adam și Eva s-au înfruptat din Copacul cunoașterii, ei au devenit conștienți de propriii demoni. Le-a fost intrzis să mănînce din acesta, pentru că altfel ar fi fost condamnați la veșnica remușcare pentru fapta comisă. De aceea au și fost alungați din Rai. Din lipsă de discernămînt, omul a încalcat interdicția divină, culegînd fructul oprit. Legămîntul cu veșnicia a fost încălcat, iar legătura a fost restabilită odată cu venirea Fiului în lume, pentru eliberarea omului de pacat. Acesta a sădit Biserica universală, dupa ce a pătimit pe cruce, a murit și a înviat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?