COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce boli poți preveni dacă manînci stafide

Ce boli poți preveni dacă manînci stafide

Folosite cel mai adesea în prepararea cozonacilor, brînzoaicilor şi a altor produse de patiserie, aceste mici bombe de dulceaţă nu doar că sînt o alternativă sănătoasă la nocivele dulciuri, ci sînt un aliat incredibil de puternic al organismului.

Deşi au o utilitate aparent banală, cu aspect bătrînicios şi o textură uscată, stafidele sînt o alternativă sănătoasă, plină de beneficii pentru întregul organism şi pot fi consumate şi ca atare, în locul bomboanelor sau dulciurilor pline de zahăr şi aditivi extrem de nocivi.

Stafidele consumate zilnic sînt un adevărat "pansament" pentru stomac, deoarece acestea conţin o cantitate mare de fibre şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Prin urmare, stafidele au uşor efect laxativ şi previn constipaţia, dar ajută şi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp.


Stafidele sînt resurse importante de potasiu şi magneziu, elemente care ajută la reducerea acidităţii gastrice şi a eliminării toxinelor din orgasnism, prevenindu-se astfel riscul de boli precum artrita, guta, pietrele la rinichi sau bolile cardiace.

Conţinutul bogat de fier şi complexul de vitamina B pe care îl conţin stafidele ajută la ameliorarea anemiei, iar cuprulstimulează producerea de celule roşii din sînge, celule cu rol extrem de important, şi anume cel de a transporta oxigenul către ţesuturi.

Un antioxidant numit catehină prezent în stafide ajută la protejarea împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi, care pot provoca tumori şi cancer de colon.

Stafidele deţin fitonutrienţi polifenolici, cunoscuţi ca şi antioxidanţi cu efect antiinflamator. De asemenea, aceştia au proprietăţi antibacteriene şi ajută la reducerea febrei şi distrugerea bacteriilor şi virusurilor, astfel încît ne protejează de răceli sau alte viroze respiratorii, prin întărirea sistemului imunitar.

Nu în ultimul rînd, consumul de stafide este indicat şi pentru viaţa amoroasă. Aceste fructe conţin un aminoacid numit arginină, care are potenţial de mărire a libidoului şi care sporeşte senzaţia de excitare. Este indicat consumul mai ales pentru bărbaţi, în tratamentul disfuncţiilor erectile, dar şi ca energizant. Există chiar şi o practică straveche, precum cea din India, unde mirilor le este oferită o cană cu lapte, stafide şi şofran în noaptea nunţii, pentru ca aceasta să fie una...de neuitat pentru ambii parteneri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load