X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1148

Ce ascunde partea întunecată a caracterului uman ?

28 iun. 02:31   Diverse
2802 1

Viața de noapte a unei persoane are legătură cu acele caracteristici psihologice care formează comportamentul antisocial, afirmă oamenii de știință.

„Păsările de noapte” sînt mai vulnerabile la psihopatii, mai pline de sine și mai dornice să-i manipuleze pe cei din jurul lor, comparativ cu persoanele care preferă un mod de viață diurn.

Doctorul Peter Johnanson, de la Universitatea din Sidney, a publicat rezultele unui studiu, care evidențiază legătura dintre modul de planificare a activităților din fiecare zi și unele trăsături de caracter, relatează utro.ru. La experiment au participat 263 de studenți (74 de bărbați și 189 de femei), a căror vîrstă medie nu a depășit 24 de ani.

Astfel, a reieșit că „păsările de noapte” prezintă mai des așa numita „triadă întunecata”, formată din psihopatie, narcisism și machiavelism. Indiferența față de normele sociale, incapacitatea de a se atașa de cineva și goana după senzații tari, specifice psihopatiei, sînt completate de autoadmirație și de neputința de a înțelege interesele celorlalți, trăsături caracterisice narcisiștilor. Mai trebuie adăugată absența unor norme morale, știința de a minți și de a înșela, precum și plăcerea de a-i manipula pe cei din jur și de a lăsa o primă impresie impecabilă.

„Probabil că viața de noapte constituie o simplă adaptare pentru oamenii cu trăsături de caracter asociale, pentru a minți și a înșela este mai simplu, cînd alții vor să doarmă”, spune Johnason, citat de Daily Mail. El amintește că în natură multe fiare sălbatice acționează cu precădere pe timpul nopții, pentru a-și pîndi mai ușor prada.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав