COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce amenințări ascund lucrurile cotidiene?

Ce amenințări ascund lucrurile cotidiene?

Există lucruri care ne pot afecta serios sănătatea, dar noi nu simțim nicio amenințare, pentru că aceste lucruri ne înconjoară și arată destul de inofensiv.

Crema de protecție solară

Crema de protecție solară protejează pielea noastră de acțiunea dăunătoare a razelor ultraviolete, dar testele au arătat că cele mai multe dintre aceste creme conțin ingrediente nocive, deaceea folosirea lor permanentă este la fel de periculoasă ca și expunerea la soare fără acestea. Substanțele chimice din cremele de protecție generează diverse tumori ale pielii și pot perturba echilibrul hormonal al organismului.


Acidul citric afectează dinții

Deși unele dintre produsele care conțin acid citric sînt folositoare, îsăși substanța afectează dinții. Potrivit stomatologilor, acesta pătrunde în smalțul dinților și îl distruge, ceea ce dăunează sănătății cavității bucale. Acidul citric se conține nu doar în unele fructe, dar și în băuturi, astfel încît pentru a nu strica dinții, ar trebui să evitați băuturile carbogazoase.

Alergarea

Alergarea, în anumite condiții, este foarte folositoare pentru organism, deși există mulți adversari a acestui tip de activitate fizică. Alergarea poate aduce, de fapt, atît beneficii cît și prejudicii, deaceea trebuie practicată cu mare atenție.

Mulți aleargă pe suprafețe dure, cum ar fi drumurile de beton, ceea ce afectează articulatiile, în special genunchii.

Pentru persoanele supraponderale, alergarea este contraindicată, deoarece la acestea presiunea asupra articulațiilor picioarelor este mult mai mare. Astfel de oameni ar trebui să aleagă alte tipuri de activitate fizică, iar după ce vor atinge greutatea dorită, pot începe să alerge.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load