X 

Ce a discutat ministrul de Externe al Turciei cu Blinken

10 iul. 17:30   Diverse
1870 0

Ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, a discutat luni cu secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, despre problemele legate de extinderea NATO.

Despre aceasta a informat agenția TASS o sursă din cadrul Ministerului turc de Externe.

"Ministrul turc de externe Hakan Fidan a avut o conversație telefonică cu secretarul de stat american Anthony Blinken pe 10 iulie. În timpul conversației, ei au discutat despre extinderea NATO și despre viitorul summit al alianței de la Vilnius", a declarat ministerul.

Conducerea turcă a intensificat recent contactele cu autoritățile americane. Fidan a avut o conversație telefonică cu Blinken la 6 iulie. Președinții turc și american Tayyip Erdogan și Joe Biden au avut o conversație telefonică la 9 iulie. Aceste convorbiri au avut loc înaintea summitului NATO de la Vilnius din 11-12 iulie, în timpul căruia Erdogan și Biden sînt programate să aibă discuții separate.

Principalele subiecte ale acestor contacte sînt perspectivele ca Suedia să obțină aprobarea cererii Turciei de aderare la NATO. Ankara este în continuare nemulțumită de progresele înregistrate de Stockholm în ceea ce privește îndeplinirea condițiilor privind lupta împotriva terorismului. În plus, Erdogan și Biden au discutat chestiuni legate de vînzarea de avioane F-16 către Turcia, care încă așteaptă aprobarea Congresului american.

2
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?