X 

Ce a declarat Casa Albă despre o nouă întîlnire între liderii Chinei și SUA

19 sep. 22:00   Diverse
1698 0

Data unor noi discuții între președintele chinez Xi Jinping și președintele american Joe Biden nu a fost încă stabilită.

Acest lucru a fost recunoscut în cadrul unui briefing pentru jurnaliștii străini la New York de către John Kirby, coordonator al comunicării strategice la Consiliul de Securitate Națională (NSC) de la Casa Albă, comentînd contactul la nivel înalt dintre SUA și China din Malta.

În același timp, el și-a exprimat opinia că a existat o îmbunătățire recentă a relațiilor dintre SUA și China. "Din nou: situația evoluează într-o direcție mai bună. Iar președintele este convins că este important să existe în continuare un sentiment de dialog", a declarat oficialul NSC.

În plus, el a confirmat că Beijingul nu a fost niciodată de acord să restabilească dialogul cu Washingtonul în domeniul militar, în pofida tuturor apelurilor din partea administrației americane. "Liniile de comunicare în domeniul militar nu sînt încă deschise. Și noi încă dorim să obținem acest lucru", a precizat Kirby. În acest sens, el a dat asigurări că "nimeni nu caută un conflict aici".

1
2
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?