TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Case desprinse din poveşti în largul coastei Danemarcei (FOTO)

Case desprinse din poveşti în largul coastei Danemarcei (FOTO)

Pe insula Læsø, situată în largul coastei Danemarcei, casele au un aspect unic în lume. Par a fi desprinse din povești cu zîne și elfi.

Acoperișurile sînt iarbă marină și pămînt cu o grosime de pînă la un metru, iar modul în care atîrnă peste pereți dau senzația unei mantii. În afară de dimensiunea lor uriașă, acoperișurile sînt foarte durabile, unele au peste 300 de ani.

Practica de a construi acoperișuri cu o iarbă marină, numită eelgrass, se datorează faptului că pe insulă, din cauza solului nisipos, nu prea cresc copaci. Iarba de mare are un centimetru lățime, poate ajunge și la înălțimi de pînă la 2 metri și se găsește din abundență în zonele de coastă.


Folosirea ierbii de mare în construcția unei case aduce o serie de avantaje, printre care izolarea termică și fonică a locuinței și protecție pentru un timp îndelungat împotriva precipitațiilor, fie că vorbim de ploi sau ninsori.

Mai mult, iarba de mare are capacitatea uimitoare de a regla nivelul umidității din interiorul încăperilor. La construcția caselor se folosesc în medie cîteva sute de kg de iarbă de mare care, înainte de a fi transformată în baloți, este lăsată la soare pentru a se usca aproximativ 3-4 luni de zile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load