X 
Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Casa Albă: SUA au făcut progrese în extinderea contactelor cu autoritățile chineze

6 iun. 11:45   Diverse
1966 0

Administrația americană consideră că reușește cu succes să extindă contactele cu China la nivelul oficialilor.

Despre acest lucru a declarat la un briefing regulat pentru jurnaliști Coordonatorul Consiliul de Securitate Națională (NSC) pentru comunicații strategice al Casei Albe, John Kirby.

"Vrem să păstrăm deschise aceste canale [de comunicare]. Acest lucru este deosebit de important acum", a spus el, vorbind despre contactele dintre oficialii administrației de la Washington și oficialii chinezi. Kirby a subliniat că nu va "face predicții despre care va fi următoarea vizită [ a oficialilor americani în China], cine va pleca și cînd".

"Da, noi considerăm că facem progrese în deschiderea unor canale suplimentare de comunicare", a subliniat el. "Cred că faptul că am reușit să trimitem doi oficiali la Beijing este un semnal pozitiv", a spus oficialul NSC.

Anterior, Departamentul de Stat a anunța că Daniel Kritenbrink, secretar adjunct de Stat pentru afaceri din Asia de Est și Pacific, și Sarah Beran, Director principal pentru afaceri în China și Taiwan la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, au avut consultări cu colegii de la Beijing pe 5 iunie. Potrivit declarației, în cadrul întîlnirii "au avut loc discuții sincere și productive în cadrul eforturilor continue de a menține deschise canalele de comunicare, precum și să construiască recenta interacțiune diplomatică la nivel înalt între cele două state".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?