Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Casa Albă confirmă intenția lui Biden de a se realege pentru un al doilea mandat

28 iul. 13:00   Diverse
1425 0

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a confirmat intenția președintelui american Joe Biden de a candida pentru următoarele alegeri prezidențiale din 2024, în ciuda faptului că rezultatele opiniei publice indică faptul că 75% dintre susținătorii democraților nu sînt dispuși să-l vadă drept candidat. Jean-Pierre a precizat acest lucru într-un briefing de presă difuzat pe canalul de YouTube al Casei Albe.

„Nu ne facem griji pentru sondaje. Președintele a spus clar că intenționează să se nominalizeze în calitate de candidat, dar este încă atît de departe încît este prea devreme să ne gîndim la asta ”, a comentat Jean-Pierre asupra rezultatelor sondajului CNN corespunzător, în timpul căruia a preferat să-l vadă pe Biden ca un candidat la alegerile din 2024 din partid doar 25% dintre democrați au spus.

Anterior, a fost raportat că ratingurile lui Biden au atins un nou minim. Alegătorii din 44 din 50 de state au declarat că nu susțin activitatea titularului în funcție, potrivit unui sondaj realizat de Morning Consult. În primul trimestru al anului 2022, 40 de state au dezaprobat politicile interne ale lui Biden.

În aprilie, Joe Biden i-a spus fostului lider american Barack Obama despre planurile de a candida pentru un al doilea mandat în 2024. La începutul unui eventual al doilea mandat, va împlini 82 de ani.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав