Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Casa Albă clarifică poziția SUA cu privire la Taiwan după declarațiile lui Biden

23 mai. 21:15   Diverse
1565

Casa Albă a explicat poziția Statelor Unite după declarația președintelui Joe Biden despre sprijinul militar pentru Taiwan în cazul unei agresiuni din partea RPC și a afirmat că cuvintele liderului american nu schimbă politica Washingtonului față de insulă, transmite Reuters, citînd surse din guvernul SUA.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Casei Albe, președintele a reafirmat angajamentul SUA față de pace și stabilitate în strîmtoarea Taiwan, precum și politica unei singure Chine. „De asemenea, a reafirmat angajamentul nostru conform Legii relațiilor cu Taiwan, care este de a oferi Taiwanului mijloace militare de apărare”, a spus sursa.

Anterior, Biden a spus că Statele Unite, în cazul unei invazii militare a Chinei, vor ajuta Taipei să apere teritoriul taiwanez și nu vor permite ca status quo-ul să se schimbe unilateral.

Ministerul chinez de Externe a exprimat protest Statelor Unite după declarația lui Biden despre disponibilitatea de a apăra Taiwanul. Purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a spus că autoritățile americane ar trebui să respecte principiul O singură Chină și să fie precaute în cuvintele și acțiunile lor în problema Taiwanului. Diplomatul a cerut Washingtonului să nu mai subestimeze determinarea și capacitatea Beijingului de a proteja suveranitatea și integritatea teritorială a țării.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав