X 

Cărțile incluse în lista suspectelor,, în Marea Britanie

26 feb. 18:00   Diverse
1494 0

Publicația britanică Spectator a analizat și publicat detaliile programului guvernamental de combatere a terorismului numit „Prevent” (Prevenire), care este finanțat cu 50 de milioane de lire pe an.

După cum a notat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare jurnalistul, expertul, videoblogerul moldovean Alexandr Stahurski, publicația a stîrnit scandal, întrucît unele „metode” de identificare a potențialilor teroriști ridicau întrebări evidente.

Astfel, în articol, printre altele, se menționează că:

„Există o listă de citire a textelor istorice care dau semnale roșii Unității de cercetare și informare și comunicații (RICU). Acestea includ Leviathanul lui Thomas Hobbes, Două tratate despre stat ale lui John Locke și Reflecțiile lui Edmund Burke asupra revoluției din Franța, precum și lucrările lui Thomas Carlisle și Adam Smith.

RICU mai avertizează că radicalizarea poate proveni din cărți ale unor autori precum K.S. Lewis, J.R.R. Tolkien, Aldous Huxley și Joseph Conrad. Nu e a glumă, se pare că toată satira a murit, or, lista cărților suspecte include și 1984 a lui George Orwell.

0
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий