TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Carnea o posibilă cauză a apariției cancerului

Cancerul colorectal apare pe fondul alimentaţiei dezechilibrate, bogate în carne, lactate procesate şi alimente cu aditivi, susţin specialiştii.

Cancerul colorectal este pe locul doi ca frecvenţă în rîndul femeilor, după cancerul de sîn, şi pe locul trei ca frecvenţă în rîndul bărbaţilor, după cel de plămîni şi prostată. 15 la sută dintre cancere pot fi moştenite genetic, însă în restul cazurilor, fumatul şi alcoolul pot juca un rol fatidic.

Specialiștii sînt de părere că cele mai periculoase sînt aliementele procesate din carne deoarece sînt bogate în calorii şi cresc nivelul colesterolului, pîinea în cantitate mare şi produsele de panificaţie. În plus, alimentaţia pe bază de lactate din prezent este de o calitate mai slabă, din cauza metodelor industriale. De asemenea, atît fumatul, cît și alcoolul creşte riscul de cancere colorectale.

În general, evaluarea medicală anuală este esenţială. După vîrsta de 40 de ani, aceasta poate include consultul gastroenterologic şi colonoscopia virtuală. Ele trebuiesc făcute mai ales de către cei care au cancere în familie sau boli precum colita sau polipii adenomatoşi, factori de risc semnalaţi de medici. Acestea pot pune în evidenţă cancere colorectale înainte ca maladia să ajungă în stadii avansate.

Conform descopera.ro, orice simptom digestiv persistent, precum scaunele cu sînge, constipaţia sau durerile trebuie semnalat medicului deoarece pot anunţa un cancer care, diagnosticat corect şi la timp, se poate trata cu succes.

Nu trebuie neglijate nici hidratarea corectă, cele 30 de minute de sport zilnic şi un regim alimentar bogat în fibre din cereale integrale, care menţin sănătatea sistemului digestiv.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load