Care este diferenţa dintre răceală şi gripă

Diferenta dintre raceala si gripa: Cu toate acestea, dacă o persoană afectată de gripă are sistemul imunitar puternic, nu suferă de alte afecțiuni și are un stil de viață sănătos, poate învinge gripa asemenea unei răceli ușoare.

Gripa are ca simptome febră ridicată, de 39-40 de grade Celsius, care se instalează brusc, tuse seacă, dureri musculare și senzația de oboseală puternică.

În cazul gripei, este recomandat un consult medical și în niciun caz nu ar trebui tratată ”după ureche”. Dacă ai și frisoane și febră, iar aceste simptome persistă mai mult de 72 de ore, mergi, de asemenea, la medic.

Diferenta dintre raceala si gripa: Simptomele răceliiRăceala este cea mai comună infecţie virală. Deşi apare cu precădere în sezonul rece, odată cu răcirea vremii, este foarte posibil să contactezi virusul chiar şi în toiul verii.

Odată contactat virusul, simptomele răcelii încep să se manifeste gradual. Iată doar cîteva dintre cele mai comune simptome ale răcelii:

- dureri în gît - stare de oboseală - strănuturi - congestie nazală - rinoree

În cazul răcelii, tusea, febra şi durerile articulare sau musculare sînt rare sau moderate.

Diferenta dintre raceala si gripa:

Simptomele gripei

Gripă este cauzată de virusul influenza, de tip A, B sau C. Boală se manifestă brusc, odată cu următoarele simptome:

- frisoane - febră ridicată - dureri musculare puternice - lipsa poftei de mîncare - tuse - nas înfundat - dureri în gît - dureri de cap

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load