COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Care este cea mai dăunătoare poziţie pentru somn

22 noi. 2021,, 00:32   Diverse
1646 0

Specialiştii susţin că avem nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte şi este important să reuşim să adormim cît mai devreme. Pe lîngă aceste recomandări este important locul în care te odihneşti, salteaua pe care dormi şi poziţia pe care o adopţi în timpul somnului.

Principalul disconfort pe care îl simţim în urma poziţiilor greşite adoptate în timpul somnului este durerea de spate. Lucrurile nu se opresc aici: de la dureri de spate se ajunge la dureri de gît, contracturi musculare sau chiar crampe abdominale, afirmă cercetătorii.

Cea mai dăunătoare poziţie este dormitul pe burtă, potrivit one.ro. Explicaţia este simplă: coloana vertebrală este afectată, iar muşchii sînt supuşi unor presiuni care pot provoca stări de obseală. Pe de altă parte, un expert în limbajul trupului susţine că oamenii care dorm pe burtă sînt mai fericiţi şi mai zîmbitori.

Care este poziţia ideală pentru somn?

Medicii ne oferă două variante: să dormim pe spate, cu braţele pe lîngă corp, prevenind durerile de spate sau să dormim pe o parte, această poziţie fiind recomandată în special femeilor însărcinate.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X