TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cannes 2021: Evenimentul suplimentar dedicat profesioniştilor din cinematografie, amînat cu o lună

Componenta suplimentară a Marche du Film, evenimentul dedicat profesioniştilor din industria cinematografică în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, va fi amînată cu o lună, la sfîrşitul lui iunie, şi va fi organizată în format online, spre deosebire de ediţia sa cu prezenţă fizică programată în timpul festivalului, informează AFP.

După ce a fost anulat anul trecut, Festivalul de Film de la Cannes, considerat cel mai important eveniment cinematografic din lume, urmează să aibă loc în 2021 în intervalul 6-17 iulie, în locul perioadei sale tradiţionale de desfăşurare - luna mai - din cauza pandemiei de COVID-19.

Pentru a satisface interesele distribuitorilor internaţionali, organizatorii Festivalului de la Cannes au adăugat un eveniment online suplimentar în cadrul Marche du Film, programat iniţial în această primăvară, la sfîrşitul lunii mai. Dar, în cele din urmă, acele avanpremiere online, rezervate cumpărătorilor acreditaţi, vor avea loc în perioada 21-25 iunie, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul evenimentului.

Mai multe companii de distribuţie de film doresc să beneficieze de un interval mai mare de timp după Film Market de la Berlin, care s-a desfăşurat online la începutul lunii martie. Organizatorii Marche du Film de la Cannes au explicat că au purtat discuţii cu profesioniştii din industria cinematografică, de la care au primit "peste 700 de răspunsuri" şi "o vastă majoritate" şi-a confirmat participarea, dar preferînd ca evenimentul să aibă loc la sfîrşitul lunii iunie.

Ediţia clasică a Marche du Film, programată cu prezenţă fizică, urmează să aibă loc în continuare în marja Festivalului de la Cannes, în perioada 6-15 iulie.

Marche du Film este cea mai amplă întrunire anuală dedicată profesioniştilor din industria cinematografică şi reuneşte 12.500 de profesionişti din lumea întreagă, potrivit organizatorilor. Cu ocazia celei mai recente ediţii, organizată în 2019, un număr de 2.768 de filme au fost prezentate distribuitorilor. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu)

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load