Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Canada oferă ucrainenilor trei ani de rezidență temporară

18 mar. 19:30   Diverse
1708

Canada a anunţat joi introducerea unui nou program de imigrare pentru a permite să li se ofere ucrainenilor care fug de război un permis de şedere temporară de pînă la trei ani, scrie AFP.

"Aplicaţiile pentru autorizaţiile de călătorie de urgenţă Canada-Ucraina sînt acum deschise", a declarat ministrul imigraţiei, refugiaţilor şi cetăţeniei, Sean Fraser, transmite Noi.mdcu referire la agerpres.ro.

Într-un comunicat, Ottawa precizează că solicitanţii care doresc să folosească acest nou "mijloc special şi accelerat de obţinere a rezidenţei temporare" trebuie să aplice online şi să furnizeze datele lor biometrice (amprente digitale şi fotografie).

Refugiaţii ucraineni pot solicita în același timp permise gratuite de muncă şi studii.

Canada, cu o importantă diaspora ucraineană, în special în centru şi în vest, permite în plus ucrainenilor şi familiilor lor deja stabilite pe teritoriul canadian să beneficieze de aceste noi măsuri.


Lucrătorii, studenții sau vizitatorii ucraineni "pot prezenta o cerere pentru prelungirea statutului de vizitator sau a permisului de muncă cu pînă la trei ani", a precizat guvernul canadian.

Potrivit bilanțului Națiunilor Unite publicat joi, peste trei milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse la 24 februarie, dintre care mai mult de jumătate s-au refugiat în Polonia.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав