Bunele maniere pe care trebuie să le cunoască toți (VIDEO)

E o plăcere adevărată să avem în jur oameni bine crescuți, care respectă codul bunelor maniere și dau dovadă de respect pentru cei din jur. Dar din păcate încă mulți din jurul nostru sînt prost crescuți și au un comportament obraznic.

În context, jurnalista Violeta Scrișu, care recent și lansat vlog pe YouTube, a dedicat primul episod anume bunelor maniere și ne îndeamnă să le respectăm.

Astfel, jurnalista menționează cîteva aspecte foarte bune:

- dacă sînteți fumător, nu stați în preajma mulțimii cu țigara aprinsă;

- nu scuipați în stradă! Toți oamenii au anumite necesități fiziologice, dar ce-ar fi dacă toți ni le-am face în stradă?!


- dacă o persoană în scaun cu rotile sau o mamă cu căruț are nevoie de ajutor ca să intre într-o clădire sau să treacă de o bordură, acordați-i ajutor!

- spuneți „bună ziua”, „la revedere”, „mulțumesc”, nu este deloc greu și e plăcut pentru persoanele din jur;

- un bărbat niciodată nu trebuie să poarte geanta unei femei, este cel puțin straniu cînd pe stradă merge un cuplu, iar bărbatul este cel care poartă gentuța mică și elegantă a femeii. Chiar e atît de grea?!

- nu folosiți telefonul dacă sînteți la o întîlnire cu cineva, e cel puțin o dovadă de lipsă de respect față de persoana din fața voastră;

- dacă întîrziați sau nu mai reușiți să veniți la un eveniment, anunțați organizatorii;

- deconectați soneria telefonului la teatru, cinema, concerte, dineuri etc.;

- nu oferiți sfaturi nesolicitate, mai ales străinilor. Mai bine faceți un compliment sau, dacă nu e posibil, abțineți-vă, decît să veniți cu o critică ce poate doar jigni;

Alte bune maniere puteți vedea și în filmulețul de mai jos:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load