British Fashion Awards l-a omagiat pe designerul Virgil Abloh

1 dec. 2021,, 01:00   Diverse
2376 0

Ceremonia anuală de decernare a premiilor British Fashion Council (BFC), desfăşurată luni la Londra, a recompensat mai multe nume sonore din domeniul modei, printre care şi designerul Virgil Abloh, director artistic al casei de modă Louis Vuitton.

În cadrul ediţiei din 2021, găzduită de Royal Albert Hall din Londra, designerul Kim Jones a fost recompensat cu premiul ''designerul anului'' pentru colecţiile sale de la Dior Men şi Fendi, iar lui Tommy Hilfiger i-a fost decernat premiul pentru ''realizare de excepţie''.

Creatoarea britanică Stella McCartney şi redactorul-şef al ediţiei britanice Vogue, Edward Enninful, se numără printre cele 15 personalităţi desemnate ''lideri ai schimbării'' în domeniul modei.

Evenimentul a fost umbrit de dispariţia designerului Virgil Abloh, decedat duminică la vîrsta de 41 de ani, după ce a luptat mai mulţi ani cu un cancer.

Pionier al modei masculine în cadrul casei de modă Louis Vuitton şi primul director artistic de culoare al unui important brand de lux francez, Abloh a fost de asemenea numit ''lider al schimbării'' şi a fost subiectul elogiilor pe parcursul întregii seri.

La începutul ceremoniei, a fost păstrat un minut de reculegere în memoria designerului american.

''Virgil Abloh a fost întruchiparea adevărată a creativităţii'', a declarat BFC într-un comunicat transmis cu prilejul decernării premiilor.

''Odată cu Off-White, Abloh a reinventat semnificaţia creativităţii în domeniul modei, iar la Louis Vuitton Men, nu doar că a făcut ca luxul să fie identificabil culturii, ci l-a transformat în cultură'', a mai spus organizaţia.

Nominalizaţii şi laureaţii au fost aleşi de un juriu internaţional format din peste 1.000 de experţi în domeniu. Două premii generale şi patru ''premii de recunoaştere specială'' au fost decernate alături de cele 15 distincţii ''lideri ai schimbării''.

În premieră la ediţia din acest an, BFC a decernat un premiu pentru ''design în metavers'', care ''recompensează un designer digital care depăşeşte graniţele şi scoate în evidenţă excelenţa (...) modei digitale în metavers''.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?