X 
Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Boris Johnson rămîne în funcția de premier

7 iun. 08:45   Diverse
1284

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a obţinut votul de încredere al Partidului Conservator şi va rămîne în funcţie, anunţă Comitetul 1922 din cadrul formaţiunii politice, transmite Mediafax.

Premierul Boris Johnson a obţinut 211 voturi favorabile şi 148 de voturi împotrivă în rîndul deputaţilor Partidului Conservator, astfel că rămîne preşedinte al formaţiunii politice şi prim-ministru.

"Pot raporta că au fost depuse în total 359 de buletine de vot (...), iar voturile în favoarea menţinerii încrederii în liderul Boris Johnson au fost 211, iar împotrivă au fost 148 de voturi. Prin urmare, pot anunţa că partidul are încredere în premier", a anunţat luni seară sir Graham Brady, preşedintele Comitetului 1922 din Partidul Conservator.

În pofida rezultatului care îi permite să rămînă în funcţie, Boris Johnson se confruntă cu erodarea puternică a încrederii în Partidul Conservator. Rezultatul este mai slab decît cel obţinut în 2018 de premierul Theresa May, notează postul de televiziune Sky News.

Moţiunea de cenzură nu s-a referit doar la petrecerile din pandemie, ci şi la efectele Brexit şi la politicile generale ale Guvernului, a afirmat, înaintea votului, un politician conservator. "Nu este vorba doar de scandalul referitor la petreceri. Sunt problemele centrale, inclusiv cele în materie de azil şi imigraţie, încălcarea Protocolului Brexit în Irlanda de Nord", a declarat deputatul conservator Jesse Norman. "Este necesară o nouă conducere a Partidului Conservator, o forţă unificatoare şi pozitivă", subliniase Norman, denunţînd inclusiv "centralizarea puterii" la Downing Street.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав