X 
Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Bombă din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un oraș din Germania

9 dec. 2022,, 23:30   Diverse
1697 0

Mii de persoane sînt evacuate de poliţia din oraşul Heidelberg situat în sud-vestul Germaniei, înainte de îndepărtarea planificată a unei bombe de 250 de kilograme din Al Doilea Război Mondial, în apropierea gării centrale, transmite zugo.md.

Personalul de urgenţă merge din uşă în uşă şi informează persoanele afectate prin intermediul difuzoarelor, a declarat un purtător de cuvînt al Poliției.

Grădiniţele, şcolile, colegiile şi sediile comerciale din zonă vor rămîne închise. Gara va rămîne deschisă cît mai mult timp posibil.

Întreaga zonă urmează să fie evacuată în întregime pînă la prînz (11:00 GMT), conform poliţiei. Gara centrală va fi apoi temporar închisă în timpul dezamorsării bombei.

Proiectilul de 250 de kilograme a fost descoperit joi pe un şantier din apropierea gării. Bomba a fost ulterior securizată de un echipaj de genişti şi păzită în cursul nopţii de poliţia care a instituit o zonă de excludere de 50 de metri.


În Germania se întîmplă des să fie găsită muniţie neexplodată rămasă din Doilea Război Mondial. Majoritatea bombelor sînt dezamorsate de genişti fără incidente.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?