Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Bolile pe care le tratează o baie fierbinte în cadă

3 mai. 2023,, 05:29   Externe
4113 1

Depresia sau dușmanul din umbră afectează foarte multe persoane.

Există o legătură strînsă între depresie și stres, acesta din urmă afectînd bucuria de a trăi, potențialul personal, echilibrul afectiv și sănătatea.

Depresia poate fi învinsă! Studiile arată că terapia cognitivă trateaza cu succes 67% din cazurile diagnosticate cu depresie și reduce riscul revenirii episoadelor depresive.

Totuși, potrivit unui nou studiu, se pare că băile fierbinți ameliorează simptomele depresiei. Sunt relaxante și ne ajută la „spălarea” stresului strîns pe parcursul zilei. Cercetătorii de la Universitatea Freiburg din Germania sînt convinși că cel puțin două băi fierbinți pe săptămînă sînt mai eficiente în tratarea depresiei decît exercițiile fizice.

Grupul de experți a împărțit 45 de participanți la studiu în două grupuri. Primul grup a fost instruit să facă o baie fierbinte în fiecare după-amiază la o temperatură de 40° C timp, care să dureze pînă la 30 de minute pe rînd. Al doilea grup trebuia să efectueze un exercițiu aerobic de 40-45 de minute de două ori pe săptămînă. Băile trebuiau efectuate întotdeauna după amiaza, între orele 14.00-18.00, în timp ce exercițiile fizice constau în încălzire ușoară, mers pe jos, alergare, stretching și aerobic.


După 8 săptăîmni, cercetătorii au măsurat starea de spirit a participanților folosind scala de depresie Hamilton Rating. Ei au descoperit că cei care a făcut băi fierbinți zi de zi a indicat niveluri mai mici de depresie față de perioada dinainte de experiment. Diferența de puncte pe scală a grupului care a făcut exerciții fizice regulate a fost mai mică decît în cazul primului grup. Astfel, constatările au arătat că am putea să presupunem că băile fierbinți regulate au fost mai eficiente decît exercițiile fizice referitor la îmbunătățirea simptomelor depresiei.

Oamenii de știință sugerează că băile fierbinți îi ajută pe cei care suferă de depresie pentru că schimbă ritmul circadian al organismului. Ritmul circadian este un fel de ceas intern care ne spune cînd să dormim și influențează comportamentul și biochimia corpului nostru folosind temperatura. Prin scăderea temperaturii corpului unei persoane cu depresie, acest lucru ar putea contribui la întărirea ritmului circadian și la ameliorarea simptomelor depresiei.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?