Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

Blinken: "Situația din Kosovo împiedică integrarea euro-atlantică a Serbiei"

1 iun. 19:45   Diverse
1422 0

Agravarea situației din Kosovo nerecunoscute împiedică procesul de integrare euro-atlantică atît pentru Belgrad, cît și pentru Pristina.

Despre acest lucru a declarat joi Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, la o conferință de presă în urma întîlnirii informale a miniștrilor de Externe ai țărilor membre NATO de la Oslo.

Potrivit acestuia, participanții la întîlnire "și-au exprimat îngrijorarea cu privire la tensiunea în creștere din partea de nord a Kosovo și au condamnat cu fermitate recentele atacuri asupra militarilor".

"Solicităm guvernelor din Kosovo și Serbia să ia măsuri imediate pentru a preveni escaladarea tensiunilor și să reia eforturile de implementare a acordurilor privind normalizarea situației sub egida UE. Susținem procesul de integrare euro-atlantică pentru Kosovo și Serbia. Dar actuala escaladare mai degrabă împiedică decît ajută în eforturile de a merge în această direcție", a spus șeful diplomației americane. Potrivit acestuia, trupele americane nu vor participa la întărirea forțelor NATO pentru Kosovo.


1
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?