X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Biden spune că este pregătit să discute despre controlul armelor cu Rusia

1 aug. 20:45   Diverse
1497

Statele Unite sunt gata să discute prompt cu Rusia despre un nou sistem de control al armelor, inclusiv nucleare. Acest lucru a fost anunțat luni, 1 august, de către președintele american Joe Biden, textul declarației sale a fost publicat pe site-ul Casei Albe.

„Astăzi, administrația mea este pregătită să treacă rapid în negocieri pentru un nou sistem de control al armelor care va înlocui START III când acesta va expira, în 2026. Dar negocierile necesită un partener conștiincios care să fie gata să acționeze”, a spus Biden.

El și-a amintit că chiar și în apogeul Războiului Rece, Washingtonul și Moscova au reușit să lucreze împreună pentru a asigura stabilitatea strategică în lume. Potrivit liderului american, acum Rusia va trebui să demonstreze din nou că este pregătită să reia lucrările privind controlul armelor nucleare.

În plus, Biden consideră că China, care are și arme nucleare și, în consecință, este responsabilă pentru stabilizarea situației din regiune și din lume, ar trebui să ia parte și la discuția despre un nou sistem de control al armelor.

În iunie, asistentul de profil al șefului Departamentului de Stat, Mallory Stewart, a declarat că Statele Unite vor să mențină restricțiile asupra arsenalului nuclear al Rusiei în temeiul Tratatului privind măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor strategice ofensive (START-3), precum și să impună limite noilor tipuri de arme, inclusiv cele tactice.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав