Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Biden și Xi Jinping sînt de acord cu privire la vizita secretarului de stat american în China

14 noi. 2022,, 20:45   Diverse
1423 0

Președintele american Joe Biden și președintele chinez Xi Jinping au convenit în urma unei întîlniri bilaterale de la summitul G20 că secretarul de stat american Anthony Blinken va efectua o vizită oficială în China, au declarat oficialii de la Washington, transmite RIA Novosti.

„Cei doi lideri au convenit ca secretarul de stat american Anthony Blinken să viziteze China pentru a-și continua discuțiile”, a declarat Casa Albă într-o declarație după întîlnirea G20 dintre înalți oficiali americani și chinezi.

Se anunță că în timpul întîlnirii, Biden a remarcat necesitatea cooperării dintre Statele Unite și China în lupta împotriva crizei economice globale, schimbărilor climatice, precum și importanța rezolvării în comun a problemelor din domeniul sănătății și al securității alimentare.

Administrația președintelui american subliniază că a fost posibilă stabilirea unui acord privind menținerea contactelor în viitor și „aprofundarea eforturilor constructive” pe toate problemele. Washingtonul a remarcat că „este exact ceea ce se așteaptă comunitatea mondială”.
Summitul G20 a fost prima întîlnire față în față dintre Biden și Xi Jinping de la inaugurarea președintelui american în 2018. Ultima dată s-au întîlnit în 2015, în timpul vizitei președintelui Chinei în Statele Unite.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?