Biden "prea bătrîn" pentru a fi reales pentru un al doilea mandat, cred americanii

4 sep. 16:00   Diverse
2018 0

Majoritatea covîrșitoare a alegătorilor americani îl consideră pe președintele american Joe Biden "prea bătrîn" pentru a fi reales pentru un al doilea mandat.

Acest lucru este evidențiat de datele unui sondaj realizat de ziarul The Wall Street Journal, relatează tass.ru

Potrivit sondajului, 73% dintre respondenți consideră că Biden este "prea bătrîn" pentru a merge pentru un al doilea mandat. Doar 36% dintre respondenți cred că președintele este "apt din punct de vedere mental" pentru realegere. Fostul lider american Donald Trump, care este cu doar trei ani mai tînăr decît Biden și care, de asemenea, candidează pentru realegere, este considerat prea bătrîn pentru un al doilea mandat de 47% dintre cei chestionați.

Sondajul a constatat că doar 42% dintre alegători au o părere favorabilă despre prestația lui Biden în calitate de președinte. 59% dintre respondenți sînt nemulțumiți de starea economiei, 63% dintre respondenți sînt îngrijorați de creșterea inflației și același număr sînt îngrijorați de securitatea la granițele țării. Mai mult de jumătate dintre respondenți sînt nemulțumiți de politica externă a lui Biden: 57% critică acțiunile administrației sale în relațiile cu China, iar 52% dezaprobă politica sa în ceea ce privește criza ucraineană. Potrivit sondajului lui Michael Bochian, "alegătorii doresc o schimbare, iar niciunul dintre principalii candidați la președinție nu le-o oferă". Sondajul a fost realizat în perioada 24-30 august pe un eșantion de 1,5 mii de participanți. Marja de eroare a fost de 2,5 p.p.

Anterior, un sondaj al Centrului de Cercetare a Afacerilor Publice AP-NORC a arătat că americanii sînt din ce în ce mai favorabili ca generația tînără să fie la putere în țară. 68% dintre respondenți au susținut introducerea unor limite de vîrstă pentru candidații la funcția de senator și membru al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, iar 66% - pentru candidații la președinție.

6
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?