Criza energetică stiri: 1517
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3380

Biden declară stare de urgență în Florida

25 sep. 12:15   Diverse
2676 0

A fost declarată stare de urgență în statul american Florida din cauza uraganului tropical Ian. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele american Joe Biden pe 24 septembrie.

El a ordonat să acorde statului tot sprijinul material necesar.

Ordinul lui Biden implică asistență pentru autoritățile din Florida din partea Departamentului de Securitate Internă din SUA și a agenției federale de gestionare a situațiilor de urgență.

Furtuna tropicală Ian s-a format în Oceanul Atlantic cu o zi înainte, la aproximativ 625 de kilometri sud-est de Jamaica, și se deplasa spre nord-vest cu o viteză de aproximativ 18 km/h. Viteza vîntului în rafale a ajuns la 18 m/s.

Anterior, pe 19 septembrie, uraganul Fiona a lovit Republica Dominicană, provocînd ploi abundente și inundații în regiune. Cu o zi înainte, această furtună a trecut prin Puerto Rico și a dezactivat rețeaua electrică, autoritățile au evacuat sute de oameni de pe insulă.


În legătură cu declanșarea uraganului Fiona, președintele Statelor Unite a declarat stare de urgență în Puerto Rico și a dispus, de asemenea, alocarea asistenței de la bugetul federal.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав