Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 905

Biden, către benzinăriile din SUA: „Scădeți prețul la pompă!”

3 iul. 13:00   Diverse
1985

Președintele american, Joe Biden, a transmis mesaje către companiile care dețin benzinării în Statele Unite, cerîndu-le să scadă prețul combustibililor la pompă. Liderul de la Casa Albă își motivează cererea cu argumentul că e război și că a crescut aprovizionarea inclusiv cu combustibil din rezerva strategică a SUA.

„Mesajul meu către companiile care dețin benzinării și stabilesc prețurile la pompă este simplu: sînt vremuri de război și pericol global. Scădeți prețul la pompă, astfel încît să reflecte costul pe care îl plătiți pentru produs. Acum”, a scris Joe Biden sîmbătă pe contul său oficial de Facebook.

La aproximativ o oră după această postare, Joe Biden a revenit cu un nou mesaj, în care arată că a aprovizionat piața inclusiv cu combustibili din rezerva strategică a Statelor Unite, pentru a determina o scădere a prețurilor la pompă.

„Fac tot ce îmi stă în putință pentru a crește aprovizionarea cu benzină și motorină pentru familiile și muncitorii americani. În timpul mandatului meu, am transferat o cantitate record de 1 milion de barili de petrol pe zi din ceea ce se numește Rezerva Strategică de Petrol, pentru a scădea prețurile la pompă. În același timp, i-am chemat pe aliații și partenerii noștri să ni se alăture, punînd astfel o cantitate totală de 240 de milioane de barili de petrol în plus pe piață”, a mai arătat Joe Biden în mesajul său.

Nu este prima dată cînd Joe Biden cere ieftinirea combustibilului. Recent, el a cerut Congresului să suspende acciza la combustibili pentru trei luni, spunînd că măsura este necesară pentru a mai scădea prețurile la pompă,. Totuși, el a recunoscut că doar această măsură nu este suficientă pentru a rezolva problema prețurilor tot mai mari la energie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав