Preşedintele stiri: 3607

Biden a semnat legea privind declasificarea informațiilor despre COVID-19

21 mar. 13:15   Diverse
1749 0

Președintele american Joe Biden a semnat luni un proiect de lege aprobat anterior de Congres, conform căruia serviciile de informații americane trebuie să-și declasifice datele despre originea noului coronavirus.

Acest lucru a fost anunțat de Casa Albă într-o declarație scrisă, relatează Tass.

„Luni, 20 martie 2023, Președintele a semnat legea: <...> S. 619, COVID-19 Origins Act din 2023, care impune Directorului de Informații Naționale să declasifice anumite informații referitoare la originile COVID- 19” , se notează în document.

Într-o declarație scrisă publicată în legătură cu semnarea legii, Biden a subliniat că autoritățile americane nu vor dezvălui informații care ar putea dăuna securității țării.

„În implementarea acestei legi, administrația mea va declasifica și distribui cît mai mult posibil din aceste informații în conformitate cu autoritatea mea constituțională pentru a preveni divulgarea informațiilor care ar putea dăuna securității naționale”, a spus liderul american.
El a adăugat că guvernul SUA „va continua să examineze toate informațiile clasificate referitoare la originea COVID-19, inclusiv posibile legături cu Institutul de Virologie din Wuhan”.


„Împărtășesc angajamentul Congresului de a face cît mai multe informații disponibile despre originile COVID-19. În 2021, am dispus comunității de informații să folosească toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a investiga originile COVID-19, iar această activitate continuă. "Trebuie să aflăm originile COVID-19" pentru a preveni mai eficient viitoarele pandemii", a spus Biden.

După cum a declarat mai devreme directorul National Intelligence, Avril Haynes, agențiile de informații americane cred că este nevoie de ajutorul Chinei pentru a afla dacă noul coronavirus a început să se răspîndească după transmiterea de la un animal la o persoană sau ca urmare a unei scurgeri dintr-un laborator. „Există un consens total în comunitatea de informații că focarul nu a fost cauzat de arme biologice sau de inginerie genetică”, a spus ea.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий