Berlinul spune că țările aflate în război nu pot fi acceptate în NATO

1 iun. 17:00   Diverse
3026 0

Porțile NATO răm în deschise pentru noi membri, însă o țară nu se poate alătura Alianței c ît timp se află în mijlocul unui război, a declarat joi, la Oslo, ministrul de externe german Annalena Baerbock, potrivit Reuters.

„Politica NATO a porților deschise răm îne în vigoare, dar, în același timp, este clar că nu putem vorbi despre acceptarea de noi membri (care sînt) în mijlocul unui război”, le-a spus ea reporterilor în marja reuniunii șefilor diplomaților din statele membre.

La r îndul său, ministrul de externe francez Catherine Colonna a afirmat că Alianța are nevoie să g îndească ce fel de garanții de securitate poate oferi Ucrainei. Prezent și el la reuniunea de două zile de la Oslo, ministrul eston Margus Tsahkna a spus că Ucrainei ar trebui să i se ofere o 'cale foarte clară' spre aderarea la NATO.

„Trebuie să avem o cale foarte credibilă pentru Ucraina pentru a deveni membru NATO”, a pledat de asemenea ministrul de externe al Finlandei, Pekka Haavisto, scrie Agerpres, care citează Reuters. Jens Stoltenberg a afirmat joi că toți aliații NATO sînt de acord că „Ucraina va deveni membru al alianței” și că „nu este treaba Moscovei să aibă un drept de veto împotriva extinderii NATO”.

2
4
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?