X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Beneficiile uimitoare ale cojilor de fructe

6 feb. 2019,, 03:00   Externe
3445 0

De cîte ori ai mâncat o banană sau o portocală şi apoi ai aruncat coaja? Uscate sau crude, în ceaiuri sau creme, cojile de la diferite fructe sînt folositoare pentru organism. Noi îţi arătăm de ce ar trebui să renunți de obiceiul de a le arunca la gunoi și care sunt beneficiile cojilor de fructe.

Beneficiile cojilor de portocală

Cea mai importantă substanţă activă este hesperidina, cu rol în reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului „rău", dar care are şi proprietăţi antiinflamatorii. Conţine vitaminele A şi C, ambele antioxidanţi naturali foarte buni pentru sănătatea pielii tale.

Coaja o poţi usca şi folosi apoi sub formă de ceai. De asemenea, coaja de portocală conţine şi d-limonină, un „scut" împotriva razelor UV, prevenind astfel cancerul de piele. Pentru asta ar trebui să freci coaja de portocală direct pe piele sau să o adaugi uleiurilor şi loţiunilor de îngrijire, scrie clicksanatate.ro.

Beneficiile cojilor de ananas


Ananasul aduce o mulţime de beneficii sănătăţii tale. Fructul conţine multă vitamina C şi bromelaină, care ajută la tratarea tusei şi a răcelii. Interiorul cărnos din coaja de ananas rămasă după ce ai curăţat fructul poate fi folosit pentru a masa pielea după duş. Ajută la catifelarea pielii de pe coate, genunchi sau călcîi.

Beneficiile cojilor de banană

Benefică pentru îngrijirea pielii, coaja de banană conţine potasiu şi antioxidanţi, care menţin pielea suplă şi catifelată, ajutînd şi la regenerarea ei.

Ştiai că dacă pui o coajă de banană peste vânătăi acestea se vor vindeca mai repede? De asemenea, pusă pe piele, ea ajută la calmarea mîncărimilor în cazul înţepăturilor de insecte. Cercetătorii din Taiwan au descoperit că extractul din coajă de banană poate ameliora simptomele depresiei, fiind bogat în serotonină (cunoscut drept hormonul fericirii).

Un alt efect benefic îl are în tratarea afecţiunilor oculare, mai ales că are în componenţa sa luteină, un antioxidant care are rolul de a proteja celulele ochilor.

Trucuri: freacă o coajă de banană pe porţiunea de piele afectată de psoriazis. Pielea se poate înroşi la început, dar vei observa o îmbunătăţire în cîteva zile. Rezultatele unor studii recente au arătat că ea poate fi la fel de eficientă şi în cazul acneei.

Coaja de grepfrut

Conţine pectină, substanţă care ajută la diminuarea colesterolului „rău". Datorită conţinutului de uleiuri esenţiale, coaja de grepfrut este considerată un antibacterian natural.

Ajută la menţinerea sănătăţii gingiilor şi la prevenirea bolilor tubului digestiv, a constipaţiei şi a acidităţii gastrice. Efecte similare are când este vorba de scăderea glicemiei. O poţi usca şi folosi apoi în ceaiuri, în salate, precum şi ca adaos în unele uleiuri.

Coaja de rodie

O poţi folosi ca remediu pentru probleme digestive şi cele ale tractului intestinal. Nu trebuie decât să fierbi coaja de rodie împreună cu un baton de scorţişoară şi să bei lichidul după ce s-a răcit. Fă asta de 3 ori pe zi, pînă cînd dispar neplăcerile digestive.

Coaja de kiwi

Conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decît pulpa fructului, ceea ce îi conferă importante proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi antialergice.

Coaja fructului este un bun aliat ce combate virusurile şi bacteriile care favorizează intoxicaţiile alimentare. O poţi pasa în blender împreună cu coaja altor fructe (de banană, de exemplu) şi le consumi ca atare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?