COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Beneficiile incredibile ale ceaiului din frunze de floarea-soarelui

8 apr. 2019,, 05:00   Diverse
6624 0

Ceai din frunze de floarea-soarelui. Ştiai că poţi face ceai din frunze şi petale de floarea-soarelui? Beneficiile sînt incredibile!

Ceai din frunze de floarea-soarelui. Semințele de floarea-soarelui conțin pînă la 50% substanțe grase şi sînt folosite îndeosebi pentru obținerea uleiului.

Consumate ca atare au numeroase proprietăți - între care creșterea imunității, fiind foarte hrănitoare și energizante.

Semințele de floarea-soarelui trebuie consumate în stare crudă dacă vrem să profităm pe deplin de calitățile lor nutritive. Ele conțin grăsimi sănătoase, fibre, proteine, vitamine, minerale.

Au un conținut bogat în vitaminele E, B1, B6, acid folic, magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, precum și în tryptophan și fitosteroli.
Fitosterolii ajută la reducerea nivelului de colesterol din sînge, seleniul este cunoscut ca avînd un rol în prevenirea cancerului, iar magneziul și cuprul contribuie la menținerea sănătății oaselor.

Datorită componenților cu proprietăți antioxidante, semințele de floarea-soarelui sînt recomandate și pentru ameliorarea durerilor articulare, scăderea riscului unor boli de inimă, în ulcerele gastrice sau alte afecțiuni ale tractului gastro-intestinal, erupții de piele, febră, afecțiuni pulmonare, astm ș.a.
O altă componentă importantă este lecitina, care este folosită și în industria farmaceutică.

Semințele de floarea-soarelui pot fi consumate fie ca atare (în stare crudă sau prăjite), fie incluse în salate, diverse produse de panificație, preparate din legume etc.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X