Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Beijingul avertizează SUA împotriva luptei cu China

12 aug. 10:30   Diverse
1445 0

Ministrul chinez de Externe Wang Yi a avertizat Statele Unite împotriva luptei cu China, transmite RIA Novosti cu referire la Ministerul de Externe al țării.

Potrivit acestuia, lupta SUA cu peste 1,4 miliarde de chinezi „nu se va termina cu bine”. El a menționat că președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a organizat o provocare politică și a creat tensiune în strîmtoarea Taiwan.

„Încălcarea propriilor obligațiil și provocarea deliberată în problema Taiwanului nu pot decît să submineze și mai mult credibilitatea Statelor Unite”, a spus ministrul de Externe.

Wang Yi a spus că răspunsul Chinei la vizita lui Pelosi în Taiwan este rezonabil, rațional, necesar și adecvat. Contramăsurile vizează menținerea păcii în strîmtoarea Taiwan și stabilitatea regională, a spus el. El a numit principiul neamestecului în afacerile interne „regula de aur” a relațiilor interstatale.

Anterior, Nancy Pelosi a spus că SUA nu vor fi complice la izolarea Taiwanului. În plus, potrivit acesteia, membrii Congresului SUA nu se tem de reacția Chinei la vizita ei pe insulă.


Situatia din jurul Taiwanului a devenit mai complicata dupa vizita lui Pelosi pe insula, pe 2 august. Pînă în ultimul moment, SUA nu au confirmat dacă președintele Camerei Reprezentanților SUA va vizita Taipei în timpul turneului său asiatic. Beijingul a considerat călătoria o încălcare a Principiului O singură Chină și o încălcare a suveranității statului țării.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав